Ura, ki ne kaže čas, ampak označuje naše pomembne dogodke

  • 30.01.2016

Tradicionalno ure uporabljamo zato, da nam pokažejo, koliko je trenutno čas. In koliko časa še imamo. Nov koncept časomera ponuja ročna ura stop the time (160 evrov), s katero si označujete dogodke, ki so se zgodili.

Poskušajmo razložiti. Ura je po bluetoothu povezana s svojo aplikacijo v pametnem telefonu. Ko se vam zgodi nekaj pomembnega – kupite si playstation 4, dobite poljub od manekenke, rodi se vam otrok, pač karkoli dragocenega in ne nujno v tem vrstnem redu – na uri pritisnete nadvse viden rdeč gumb in čas se ustavi. Metaforično.

V aplikacijo se zapiše točen čas, ko se vam je pripetil čudovit dogodek, ki ga lahko potem razširite še s fotografijo ali opombami. Obenem se na uri eden od krogov (teh je pet pri vsakem mesecu) obarva na črno, češ, doživel sem prvega od petih predvidenih nepozabnih dogodkov v novembru, na primer.

Ura je na voljo v štirih vizualnih različicah, tudi kot žepna ura, če ste bolj aristokratskega pedigreja.

Ali ima tak­šna ura sploh kakšen smisel v vašem življenju, pa je stvar vašega osebnega okusa. (D. H.)

Več na www.whatwatch.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri