Serija Canon EOS-1 praznuje 25 let

  • 12.06.2014

Canon praznuje 25 let serije najzmogljivejših fotoaparatov z zamenljivimi objektivi EOS-1.

Canonova serija EOS je svojo življenjsko pot začela leta 1987 s predstavitvijo modela EOS 650, prvega zrcalno-refleksnega fotoaparata na svetu s samodejnim ostrenjem AF, ki je uporabljal popolnoma elektronski nastavek, prek katerega je bilo mogoče z električnimi signali nadzirati funkcije, kot sta AF in zaslonka. Dve leti zatem, leta 1989, je podjetje predstavilo prvi profesionalni model EOS – EOS-1. Bil je razvit za potrebe profesionalnih fotografov ter se je ponašal z vrhunsko tehnologijo, vodilnimi zmogljivostmi v tem razredu, novo stopnjo ergonomije, veliko zdržljivostjo in zanesljivostjo.

Od takrat je z evolucijo svojega paradnega modela Canon nadaljeval s svojo predanostjo fotografski industriji ter sledil potrebam profesionalnih fotografov v spreminjajočih se časih. Leta 1994, ko so se profesionalni fotografi začeli zanašati na zmogljivosti samodejnega ostrenja, ki so ga nudili zrcalno-refleksni fotoaparati, je Canon predstavil EOS-1N. V primerjavi s predhodnikom je ta ponujal večje število točk ostrenja in povečal zmogljivost predvidevanja ostrenja pri sledenju premikajočim se motivom. Leta 2000 je podjetje predstavilo EOS-1V s popolnoma novim 45-točkovnim zgoščenim območjem AF, ki je omogočal samodejno ostrenje pri hitrostih do 9 slik/sekundo.

S prihodom digitalne dobe je Canon leta 2001 predstavil svoj prvi vrhunski profesionalni digitalni DSLR EOS-1D, ki mu je leta 2002 sledil model EOS-1Ds s tipalom polne velikosti. Canonov trenutni vrhunski model EOS-1D X je na trg prišel leta 2012 in je že trinajsti model serije EOS-1. Z nepremagljivo kombinacijo hitrosti, ločljivosti in kakovosti slike EOS-1D X še naprej navdušuje profesionalne fotografe z različnih področij fotografije, od fotoreporterstva in športne fotografije do komercialne in krajinske fotografije.

Zadnjih 25 let paradna serija EOS-1 prinaša vrhunsko tehnologijo in vodilne zmogljivosti v svojem razredu. Te lastnosti so se razširile prek celotne ponudbe fotoaparatov, od vstopnih modelov do profesionalnih aparatov. Canon je vedno stremel k izdelavi izjemnih fotoaparatov, ki širijo ustvarjalne možnosti in ustrezajo potrebam fotografov z vsemi stopnjami znanja, ter bo s tem nadaljeval tudi v prihodnosti.

www.canon.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri