Korn III: Remember Who You Are

  • 25.08.2010

Že devetič so se v studiu zbrali štirje mušketirji novometalskega žanra, ki se pod svoje žagarske stvaritve podpisujejo kot Korn, in že devetič so prebili prepričanje, da je nu-metalski žanr že zdavnaj mrtev.

(Foto: Promocijski material)

Korn, kot mnogi drugi ustvarjalci v tej glasbeni niši, so se na sceno prilepili v zgodnjih devetdesetih letih, tik pred razkrojem grandža, ko je uporniška mladina novega rokovskega vala po smrti Kurta Cobaina potrebovala kanal za kreativno jezo.

Korn so predstavili široke hlače, lase, zlepljene v drede, in miks dveh zatrtih subkultur, hiphopa in roka, ki sta z obzorja alternative svoj položaj krojila s kitarami, bobni in politično nič kaj korektnimi besedili. Korni po zatonu nu-metalskega vrhunca pridno ustvarjajo naprej in žanjejo nepopisen uspeh.

Novi album Korn III: Remember Who You Are je tako prav primeren opomin za vse, ki smo pozabili, da smo rasli prav ob tovrstnih rifih, poskokih in kričečih spevih. Ne pozabite, kdo ste! Korn III v nas prebudi spečega dol­go­lasca, ki zdaj, desetletje pozneje, ne išče več­plastne interpretacije najstniške jeze, ampak le enostaven, ritmičen, bobneč nu-metal. Esenco Kornov, torej.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri