Trije koraki do slastne puhaste omlete

  • 06.05.2016

Bliža se poletje in čas je, da se to pozna tudi pri hrani.

(Foto: Simon Šketa)

Puhasta omleta ali cloud bread, kot jo poznajo v angleško govorečem okolju, je jed brez slabe vesti. Zmažeš jo lahko tudi po rekreaciji.

1. SESTAVINE

  • 3 jajca
  • 4 žlice kremnega sira
  • pol čajne žlice pecilne ga praška
  • sol
  • mešanica zelišč.

2. PRIPRAVA

Najprej ločiš rumenjake in beljake. Rumenjakom nato vmešaš kremni sir, beljake pa stepeš v sneg. Nato obe zmesi nežno zmešaš skupaj. Poudarek je na nežno! Zmes mora ostati čim bolj rahla. Pekač prekriješ s papirjem za peko in nanj z žlico zliješ kupčke zmesi. Vsako bodočo omleto posuješ z malce soli in začimb.

Pečeš približno 20 minut pri 150 stopinjah Celzija.

3. FINALE

Puhaste omlete lahko poješ takšne, kot so. Še bolje pa je, da jih uporabiš namesto kruha.

Piarovec s kuhalnico

Recept je pripravil Simon Šketa, ki že vso kariero kuha z besedami. Najprej kot radijec in novinar, nato piarovec, zdaj pa že nekaj let deluje v tržnem komuniciranju. Ob tem ljubi hrano, skoraj vsak dan ustvarja nove jedi in jih objavlja na izjemno priljubljenem portalu SKETA.si.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri