Pomarančno-čokoladna torta v kozarcu z jagodami

  • 03.06.2016

Hej, ta sladica bi lahko nastala tudi kot torta! Ima dve plasti. Prva slastna je z okusom čokolade, pomaranče in cimeta. druga z jagodami in kokosom ni nič manj sladostranastna. Zato zaužijste obe!

(Foto: Simon Šketa)

Piarovec z kuhalnico

Simon Šketa že vso kariero kuha z besedami. Najprej kot radijec in novinar, nato piarovec, zdaj pa že nekaj let deluje v tržnem komuniciranju. Ob tem ljubi hrano, skoraj vsak dan ustvarja nove jedi in jih objavlja na izjemno priljubljenem portalu Sketa.si. Zdaj je postal tudi del avtorske ekipe Playboya.

1. SESTAVINE

Za podlago potrebujete:

  • 150 gramov datljev
  • 150 gramov indijskih oreščkov
  • 1,5 decilitra pomaran­čnega soka
  • 1 čajno žlico cimeta
  • 1 žlico kakava.

Za jagodno kremo pa:

  • 200 gramov jagod
  • 100 gramov indijskih oreščkov
  • 100 gramov kokosove moke
  • 1 deciliter vode
  • 2 žlici medu ali sirupa agave.

2. PRIPRAVA

Indijske oreščke čez noč namočite v vodi in jih pred uporabo dobro sperite. Najprej v mešalniku dobro zmik­sajte vse sestavine za podlago. Podlago shranite. Posodo mešalnika očistite in v njej zmešajte še sestavine jagodne kreme.

3. FINALE

Zgrabite kozarčke in vanje najprej položite plast podlage in takoj za tem še jagodne kreme. Vse skupaj okrasite s sadjem, kakavom, kokosom. Uporabite, kar imate pri roki in vam je všeč. Kozarčke hrani tena hlad­nem, njo na toplem.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri