Nedavno prenovljeni italijanski Negronijev koktajl že doživlja preobrazbe

  • 12.12.2015

Znameniti Negronijev koktajl naj bi si leta 1919 zamislil lord Camillo Negroni, aristokrat iz Firenc, ki je v kavarni Cavalli natakarju dejal, naj v koktajlu Amerikana nadomesti mineralno vodo z nečim učinkovitejšim. Nastal je negroni, ki so ga še pred leti naročali predvsem dobri poznavalci koktajlov.

(Foto: Paul Sirisalee)

Izbrana mešanica sladkega in kislega v kombinaciji džina, camparija in sladkega vermuta pa je v domišlji barmanov po svetu že doživela raznolike predelave.

Tukaj so tri različice, s katerimi boste navdušili vse petične ljubitelje izbranih alkoholnih mešanic.

Sbagliato

6 cl sladkega vermuta
6 cl camparija
12 cl italijanskega belega vina prosecco
Orodje: mešalna žlička
Kozarec: visok kozarec za vsaj 3 dcl
Dekoracija: rezina pomaranče

Napolnite kozarec z ledom, dodajte vermut in campari. Čez to natočite prosecco. Zmešajte, opremite z rezino pomaranče in na zdravje.

Beli negroni

6 cl džina
3 cl aromatiziranega vina lillet blanc
3 cl pariški aperitiva suze
Orodje: mešalna žlička
Kozarec: nizek, širok, starinski kozarec za viski
Dekoracija: lupina limone

Kozarec napolnite z ledom in ga prelijte s sestavinami. Dodajte lupino limone in premešajte.

Veliki negroni

6 cl džina
4,5 cl vina cocchi americano
3 cl camparija
Orodje: merilni kozarec, mešalna žlička, cedilo
Kozarec: nizek, širok, starinski kozarec za viski
Dekoracija: zavita rezina pomarančne lupine

Vse sestavine nalijte v merilni kozarec, napolnjen z ledom. Mešajte in počasti štejte do deset. S cedilom prelijte koktajl v izbrani kozarec s svežim ledom. Dodajte pomarančno lupino.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri