Peter Poles

  • 28.02.2008

Z mešanico otroške prostodušnosti in spogledljivosti prekaljenega osvajalca je v preteklem letu pridobil srca ne le osladnih ženščin, ki se lepijo nanj kot čebele na med, ampak tudi televizijskega občinstva. Poznanost zaradi vodenja EME in Videospotnic je sicer prinesla svoje, a ni skvarila njegove prvinskosti. Ostal je supergrešnik. Prej nagonski in zaletav kot razumski in preudaren, brez ubijalske samodiscipline se prepušča toku dogodkov, si užitkarsko privošči vse pregrehe in v tem strašno uživa. Prototip plejboja. Ko mu omenite greh, dobite v zameno tak torpedo: »Jaz naj bi pazil, da ne grešim v tem življenju, če nočem v naslednjem v pekel?! Ni govora! Grehi so vendar edina sol in poper življenja! Sedem smrtnih grehov je zame sedem smrtonosnih užitkov!« Poredni mamin sine? Jaaaaaaa. Takšne imamo rade.

(Foto: Primož Predalič)

Požrešnost

»Mmm, krvavice, ričet, zelje, segedin … Ne govorite! Tradicionalne slovenske jedi imam zelooo rad. Pri hrani se res ne zadržujem – v tem smislu sem grozen grešnik.« Ali gre ljubezen skozi želodec? »Ja, kakšna bi me lahko ujela tudi na dobro kuho!« Post kot očiščenje telesa in duha? »Saj ni nič umazanega v meni!«

Lenoba

»Če se res želim spočiti, moram biti sam, v miru in tišini. Najljubše lenarjenje? Na ležalniku, v borovem gozdičku, nekje ob morju … Brez slabe vesti, seveda. Človek je po naravi itak leno bitje – tudi dela zato, da bi lahko potem lenaril – si naredil življenje čim manj naporno in čim enostavnejše.«

Pohota

»Če je to nevzdržna sla po nekom, ki te popade naenkrat, se meni to zgodi po kitajski hrani – sladko-kisli okusi v meni vzbudijo divjo strast. Če bi prevaral partnerko le v trenutni šibkosti, ji tega – če me ne bi vprašala – ne bi priznal. Če bi šlo pa tudi za globlja čustva do druge, bi se pa s svojo itak razšel. Kaj mi je pri ženski erotično? Samozavestna lepota, malo drugačen nos, njen vonj in skrajni deli nog – ritka in taka odločna stopala, z lepimi prsti. In tip ženske? Zagotovo ne kakšna energetska bomba, ker se najina temperamenta odbijata! Če sem kdaj preveč govoril, preden sva se spravila med rjuhe? Ja, hehe, ko sem bil mlajši. Zdaj sem se že unesel.«

Jeza

»Kakšen sem videti, ko se razpenim? Lep. (nasmešek) Razjezim se le, da povem svoje in predvsem pri manj pomembnih stvareh, o katerih se mi ne ljubi razpravljati, kuham mulo. Pri teh se mi tudi največkrat strga film. Pri pomembnih stvareh, ki jih je treba rešiti, se pa načeloma vedno pogovorim. Jeza je dober način sproščanja napetosti; greh je le, če s tem koga prizadeneš.«

Pohlep

»Hlepim samo po tem, da se imam dobro! Posmrtni krči samodiscipline in usmerjenosti v neki cilj so se zgodili v letih treniranja atletike – do začetka študija ekonomije. Potem se mi je spremenil način razmišljanja – zdaj bolj plujem skozi življenje, pustim, da se stvari dogajajo same od sebe. Imam sicer cilje, a nisem njihov suženj. Ne obsojam pa, če kdo hlepi po materialnem, če mu to daje samopotrditev. Jaz jo črpam iz sebe.«

Zavist

»Zelo človeško – to je že vsak kdaj začutil. Če je kdo dobil nekaj, kar sem si jaz želel, ali pa me je premagal pri atletiki, sem se vprašal, česa nisem naredil, da mi ni uspelo. Vedno sem analiziral vzrok za svoj neuspeh in poizkušal potem ukrepati proti temu. Zavist je tudi edini občutek, ki ga poizkušam zracionalizirati. Vsem drugim se prepuščam.«

Napuh

»Ko začutim, da sem negotov, da nečesa ne vem, skušam to obrniti sebi v prid tako, da se ponorčujem iz sebe. Umolknem le takrat, ko vidim, da sem ga res usral. Če me nekaj zafrustrira, ne poskušam potem sebe povzdigniti v očeh drugih. Z izkušnjami sem se naučil biti ravno prav samokritičen, a sem imel že velika nihanja – predvsem ko sem začel delati na televiziji. Težko je ločiti med samozavestjo in domišljavostjo – sem pa že pri sebi zaznal, da sem domišljav, a takrat sem bil pod vplivom določenih substanc ...«

TEKST: Nina Orel

FOTO: Primož Predalič

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri