Playboy recept: Teletina, ječmenova kaša z jurčki in popečena polenta z bučnim oljem

  • 18.11.2015

V osoljenem kropu, ki smo mu dodali malo oljčnega olja, skuhamo polento. Damo jo v model, potresemo s parmezanom in pokapamo z bučnim oljem.

(Foto: Playboy Press)

Ječmenove kaše nam ni treba namakati. Kašo skuhamo in odstavimo. Teletino premažemo z gorčico in pustimo na sobni temperaturi vsaj pol ure. Na maslu dobro opečemo meso z vseh strani. Med peko meso obračamo na 15 sekund. Meso vzamemo iz ponve in pustimo, da počiva vsaj 15 minut.

V ponev, v kateri smo pekli meso, dodamo jurčke, malo oljčnega olja, ječmenovo kašo, posolimo in pokuhamo. Na koncu dodamo kislo smetano in narezan peteršilj, dobro premešamo in odstavimo.

Medtem v pečici na hitro popečemo polento. Pečeno polento postavimo na servirni krožnik, meso narežemo na trakove, dodamo jurčke z ječmenovo kašo in po želji potresemo z narezano baziliko in peteršiljem.

Dober tek!

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri