Playboy gourmet: Pečena pira z mocarelo in puran s čilijem

  • 30.11.2015

Piro, ki je predhodno ni treba namakati, skuhamo v osoljeni vodi, dodamo kajenski poper, sušeno žolto trobento, timijan in malo luščenih konopljinih semen.

(Foto: Playboy Press)

File purana potresemo s kurkumo in posolimo. Meso na hitro popečemo na maslu, zalijemo s teriaki omako in podušimo. Meso vzamemo iz posode, v preostali sok pa damo narezane čilije in sok pomaranče. Dušimo, dokler se čiliji ne razpustijo.

Model napolnimo s piro, na katero smo položili mocarelo, in popečemo v pečici, da se sir raztopi. Meso damo na servirni krožnik, prelijemo z oljčnim oljem, dodamo še pečeno piro in omako iz čilija. Jedi lahko dodamo še vejico timijana in rezino pomaranče.

Dober tek!

Še več receptov najdete v rubriki Playboy Gourmet

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri