Playboy gourmet: Čičerkin tatarec, račje prsi in brusnična omaka

  • 25.11.2015

Čičerke nam ni treba namakati. Skuhamo jo v osoljeni vodi.

(Foto: Playboy Press)

Ohlajeni dodamo narezan drobnjak, kajenski poper, oljčno olje, parmezan, sol, sok pomaranče in tabasko. Pretlačimo, da dobimo grob pire. Čičerko damo v model.

Rezine račjih prsi premažemo z gorčico in kajenskim poprom. Na sezamovem olju popečemo račko. Odstavimo in pustimo na toplem, da počiva. Na kokosovem olju popečemo sušene brusnice, zalijemo s polsuho penino, sokom pomaranče, sušeno črno trobento in narezanimi čiliji. Kuhamo, dokler se brusnice in čiliji ne razpustijo.

Rezino ementalca damo na papir za peko in v pečici dehidriramo, da dobimo sušen sir. Čičerko damo iz modela, postavimo na servirni krožnik, dodamo sušen sir, stebelca drobnjaka, obložimo z račko in brusnično omako.

Dober tek!

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri