Chef Janez Bratovž: »Plave ribe so bolj zanimive«

Če mislite, da naslov po plejbojevsko namiguje na reklo, da imajo moški raje plavolaske, naj vas razočaramo: šef Janez Bratovž, ki kuha pod simbolom zvite vilice, ima rad vse barve in vso hrano, ocvrta sardela, s katero nam je postregel, pa je dejansko bila odlična. »Tisti, ki ne uživa v hrani, ne uživa niti v ... khm, ljubezni,« med eno in drugo jedjo navrže chef ene od stotih najboljših restavracij na svetu, ljubljanske restavracije JB. Janez Bratovž je provokator, inovator in hedonist – v svoji kuhinji prisega na vrhunsko preprostost, domače surovine in sočen humor. Kuha strastno, zavzeto in za ves svet.

Gurmanski obisk v restavraciji Aviator

Peljemo se na gurmanski obisk. Ne zmenimo se za Portorož in Sečo, Playboyeva ekipa se zapelje še mimo živopisnih Sečoveljskih solin do portoroškega...

ZDP-189, japonsko-slovenski nož, ki bo osvojil svet

Nož ki na edinstven način povezuje japonsko tradicijo izdelave in vzdrževanja jeklenih nožev s sodobno kulinariko zahodnega sveta. Čas romanov...

Pravi London ob vrčku piva!

Mesta se v zadnjih letih bliskovito spreminjajo in številni opevajo multikulturno preobrazbo velikih evropskih prestolnic, s katero pa izumira...

Mojstrovine z ostrim robom

Kratka zgodba o tem, kako je odklenkalo vladavini topih nožev v slovenskih kuhinjah in kako je pohančku s pomfrijem odneslo gurmansko krono.

Dan za mini in maksi užitke

Oba sta preveč posebna, da bi zadovoljila vsakdanji okus – mini countryman in restavracija Capra sta bila ustvarjena za tiste, ki radi, četudi le...

Vsestranski zaklad narave

Nekoč je veljala za sveto, saj je bila darilo bogov. Z njo so zapečatili obljube in sklepali kupčije. Seveda govorimo o soli, vsestranskem zakladu...

Noro okusna in zabavna izkušnja v okrepčevalnici Luda

Na Poljanski cesti 11 stoji Luda. Za Ludo stojita Luka Nagode in Urška Dvoraček. Kuharja, ki pripravljata točno takšno hrano, kot jo najraje...

ii_ok_03_04_2015-88

Odprta kuhna 2016

Četrto leto zapored se s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača tudi Odprta kuhna. Otvoritev največjega in med zvestimi okuševalci...

divino

Dnevi japonske kuhinje v diVinu

Med 25. in 30. januarjem  restavracija diVIno v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja gosti dneve japonske kuhinje. Uživajte v mojstrovinah chefa...

Seksi medaljoni, kot jih pripravi piarovec s kuhalnico Simon Šketa

Slastni so videti že med pripravo, še bolje pa primerno pečeni na krožniku.

10 najboljših restavracij sveta

Kuhinja ima pri Slovencih poseben prostor v srcu. Hrano imamo radi, pa čeprav morebiti včasih le zato, ker je tako učinkovita potešitev čustvenih...

Monte Rosso, vedno bolj navdušujoča slovenska zgodba o uspehu

V Istri je posest, ki se imenuje po kraju, ob katerem stoji. Monte Rosso. Crveni Vrh po hrvaško. Ko stojite na njeni najvišji točki, v daljavi...

Preverili smo, ali je ekstra deviško oljčno olje lahko alternativni nadomestek masažnih olj

Ekstra deviško oljčno olje od nekdaj velja za zdravo in okusno. Pri Playboyu nas je seveda zanimalo, ali je lahko tudi alternativni nadomestek...

Renault Espace, nova dimenzija užitkov

Si predstavljate vožnjo, ki je popoln užitek, ki vas povsem prevzame? Novi Renault Espace ponuja prav to, ogromno vznemirljivih občutkov in doživetij...

Playboy gourmet: Pečena pira z mocarelo in puran s čilijem

Piro, ki je predhodno ni treba namakati, skuhamo v osoljeni vodi, dodamo kajenski poper, sušeno žolto trobento, timijan in malo luščenih konopljinih...