Izberite najboljše slovenske restavracije
Ste ljubitelj dobre hrane in bi svoji najljubši restavraciji podelili tudi kakšno točko v izboru za najboljše? Potem morate sodelovati v letošnjem izboru THE SLOVENIA RESTAVRANTS AWARDS sponsored by Diners Club International in dati svoj prispevek pri ustvarjanju kulinarične prepoznavnosti Slovenije!
Za nami je kulinarični vrhunec zime
Gourmet Cup Ljubljana, se je s tretjo izvedbo približal zastavljeni dolgoročni viziji in strategiji – uveljaviti se kot najpomembnejši kulinarični dogodek...
V IstrianTapas bodo na dan mučenikov stregli pravo moško hrano
Na prvi dan Tedna restavracij bodo v IstrianTapas na svoj račun prišli moški.
Chef Janez Bratovž: »Plave ribe so bolj zanimive«
Če mislite, da naslov po plejbojevsko namiguje na reklo, da imajo moški raje plavolaske, naj vas razočaramo: šef Janez Bratovž, ki kuha pod simbolom...
Gurmanski obisk v restavraciji Aviator
Peljemo se na gurmanski obisk. Ne zmenimo se za Portorož in Sečo, Playboyeva ekipa se zapelje še mimo živopisnih Sečoveljskih solin do portoroškega...
ZDP-189, japonsko-slovenski nož, ki bo osvojil svet
Nož ki na edinstven način povezuje japonsko tradicijo izdelave in vzdrževanja jeklenih nožev s sodobno kulinariko zahodnega sveta. Čas romanov...
Pravi London ob vrčku piva!
Mesta se v zadnjih letih bliskovito spreminjajo in številni opevajo multikulturno preobrazbo velikih evropskih prestolnic, s katero pa izumira...
Mojstrovine z ostrim robom
Kratka zgodba o tem, kako je odklenkalo vladavini topih nožev v slovenskih kuhinjah in kako je pohančku s pomfrijem odneslo gurmansko krono.
Dan za mini in maksi užitke
Oba sta preveč posebna, da bi zadovoljila vsakdanji okus – mini countryman in restavracija Capra sta bila ustvarjena za tiste, ki radi, četudi le...
Vsestranski zaklad narave
Nekoč je veljala za sveto, saj je bila darilo bogov. Z njo so zapečatili obljube in sklepali kupčije. Seveda govorimo o soli, vsestranskem zakladu...
Noro okusna in zabavna izkušnja v okrepčevalnici Luda
Na Poljanski cesti 11 stoji Luda. Za Ludo stojita Luka Nagode in Urška Dvoraček. Kuharja, ki pripravljata točno takšno hrano, kot jo najraje...
Odprta kuhna 2016
Četrto leto zapored se s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača tudi Odprta kuhna. Otvoritev največjega in med zvestimi okuševalci...
Dnevi japonske kuhinje v diVinu
Med 25. in 30. januarjem restavracija diVIno v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja gosti dneve japonske kuhinje. Uživajte v mojstrovinah chefa...
Seksi medaljoni, kot jih pripravi piarovec s kuhalnico Simon Šketa
Slastni so videti že med pripravo, še bolje pa primerno pečeni na krožniku.
10 najboljših restavracij sveta
Kuhinja ima pri Slovencih poseben prostor v srcu. Hrano imamo radi, pa čeprav morebiti včasih le zato, ker je tako učinkovita potešitev čustvenih...