Korčula, šampionka hrvaškega turizma

Za turistični šampionski naziv se v naši lepi južni sosedi zagotovo potegujejo vsaj Rovinj, Dubrovnik in otok Hvar, toda hrvaški Večernji list ga je lani podelil Korčuli. Ta čudoviti dalmatinski otok in istoimensko mesto pa vse do Vele Luke na zahodnem delu otoka tudi letos na pragu sezone preveva duh složnosti, da vrli domačini in domačinke turistu ponudijo svoje srce in z njim vse, kar ponujata tukajšnja narava in tisočletno delo marljivih človeških rok. Veliko tega bodo pokazali od 26. do 30. aprila, torej čez nekaj dni. Če utegnete, skočite na Korčulo, ne bo vam žal. No, sicer pa Korčulanke in Korčulani radi povedo, da pri njih sezono tako ali tako ob prvem maju že tradicionalno odpremo Slovenci. Vabljeni torej na festival Korčulanske patjance!

Bomo jedilnike spreminjali mi ali jih bo narava?

Simpozij pod vodstom Ane Roš, ki se je v ponedeljek odvijal na Ljubljanskem gradu na predzadnji dan Evropskega simpozija hrane, je imel…

Moško gurmansko doživetje

Spektakularni razgledi nad prestolnico, kulinarično doživetje s pogledom na čudovit ljubljanski grad, razvajanje brbončic tik pod oblaki in visoko…

Izberite najboljše slovenske restavracije

Ste ljubitelj dobre hrane in bi svoji najljubši restavraciji podelili tudi kakšno točko v izboru za najboljše? Potem morate sodelovati v letošnjem…

Za nami je kulinarični vrhunec zime

Gourmet Cup Ljubljana, se je s tretjo izvedbo približal zastavljeni dolgoročni viziji in strategiji – uveljaviti se kot najpomembnejši kulinarični…

Izbor najboljših restavracij v Sloveniji

Novo priznanje za Hišo Franko in slovensko kulinariko.

V IstrianTapas bodo na dan mučenikov stregli pravo moško hrano

Na prvi dan Tedna restavracij bodo v IstrianTapas na svoj račun prišli moški.

Chef Janez Bratovž: »Plave ribe so bolj zanimive«

Če mislite, da naslov po plejbojevsko namiguje na reklo, da imajo moški raje plavolaske, naj vas razočaramo: šef Janez Bratovž, ki kuha pod simbolom…

Gurmanski obisk v restavraciji Aviator

Peljemo se na gurmanski obisk. Ne zmenimo se za Portorož in Sečo, Playboyeva ekipa se zapelje še mimo živopisnih Sečoveljskih solin do portoroškega…

ZDP-189, japonsko-slovenski nož, ki bo osvojil svet

Nož ki na edinstven način povezuje japonsko tradicijo izdelave in vzdrževanja jeklenih nožev s sodobno kulinariko zahodnega sveta. Čas romanov…

Pravi London ob vrčku piva!

Mesta se v zadnjih letih bliskovito spreminjajo in številni opevajo multikulturno preobrazbo velikih evropskih prestolnic, s katero pa izumira…

Mojstrovine z ostrim robom

Kratka zgodba o tem, kako je odklenkalo vladavini topih nožev v slovenskih kuhinjah in kako je pohančku s pomfrijem odneslo gurmansko krono.

Dan za mini in maksi užitke

Oba sta preveč posebna, da bi zadovoljila vsakdanji okus – mini countryman in restavracija Capra sta bila ustvarjena za tiste, ki radi, četudi…

Vsestranski zaklad narave

Nekoč je veljala za sveto, saj je bila darilo bogov. Z njo so zapečatili obljube in sklepali kupčije. Seveda govorimo o soli, vsestranskem zakladu…

Noro okusna in zabavna izkušnja v okrepčevalnici Luda

Na Poljanski cesti 11 stoji Luda. Za Ludo stojita Luka Nagode in Urška Dvoraček. Kuharja, ki pripravljata točno takšno hrano, kot jo najraje…

ii_ok_03_04_2015-88

Odprta kuhna 2016

Četrto leto zapored se s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača tudi Odprta kuhna. Otvoritev največjega in med zvestimi okuševalci…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri