Izbor najboljših restavracij v Sloveniji

Novo priznanje za Hišo Franko in slovensko kulinariko.

V IstrianTapas bodo na dan mučenikov stregli pravo moško hrano

Na prvi dan Tedna restavracij bodo v IstrianTapas na svoj račun prišli moški.

Chef Janez Bratovž: »Plave ribe so bolj zanimive«

Če mislite, da naslov po plejbojevsko namiguje na reklo, da imajo moški raje plavolaske, naj vas razočaramo: šef Janez Bratovž, ki kuha pod simbolom...

Gurmanski obisk v restavraciji Aviator

Peljemo se na gurmanski obisk. Ne zmenimo se za Portorož in Sečo, Playboyeva ekipa se zapelje še mimo živopisnih Sečoveljskih solin do portoroškega...

ZDP-189, japonsko-slovenski nož, ki bo osvojil svet

Nož ki na edinstven način povezuje japonsko tradicijo izdelave in vzdrževanja jeklenih nožev s sodobno kulinariko zahodnega sveta. Čas romanov...

Pravi London ob vrčku piva!

Mesta se v zadnjih letih bliskovito spreminjajo in številni opevajo multikulturno preobrazbo velikih evropskih prestolnic, s katero pa izumira...

Mojstrovine z ostrim robom

Kratka zgodba o tem, kako je odklenkalo vladavini topih nožev v slovenskih kuhinjah in kako je pohančku s pomfrijem odneslo gurmansko krono.

Dan za mini in maksi užitke

Oba sta preveč posebna, da bi zadovoljila vsakdanji okus – mini countryman in restavracija Capra sta bila ustvarjena za tiste, ki radi, četudi le...

Vsestranski zaklad narave

Nekoč je veljala za sveto, saj je bila darilo bogov. Z njo so zapečatili obljube in sklepali kupčije. Seveda govorimo o soli, vsestranskem zakladu...

Noro okusna in zabavna izkušnja v okrepčevalnici Luda

Na Poljanski cesti 11 stoji Luda. Za Ludo stojita Luka Nagode in Urška Dvoraček. Kuharja, ki pripravljata točno takšno hrano, kot jo najraje...

ii_ok_03_04_2015-88

Odprta kuhna 2016

Četrto leto zapored se s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača tudi Odprta kuhna. Otvoritev največjega in med zvestimi okuševalci...

divino

Dnevi japonske kuhinje v diVinu

Med 25. in 30. januarjem  restavracija diVIno v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja gosti dneve japonske kuhinje. Uživajte v mojstrovinah chefa...

Seksi medaljoni, kot jih pripravi piarovec s kuhalnico Simon Šketa

Slastni so videti že med pripravo, še bolje pa primerno pečeni na krožniku.

10 najboljših restavracij sveta

Kuhinja ima pri Slovencih poseben prostor v srcu. Hrano imamo radi, pa čeprav morebiti včasih le zato, ker je tako učinkovita potešitev čustvenih...

Monte Rosso, vedno bolj navdušujoča slovenska zgodba o uspehu

V Istri je posest, ki se imenuje po kraju, ob katerem stoji. Monte Rosso. Crveni Vrh po hrvaško. Ko stojite na njeni najvišji točki, v daljavi...

Preverili smo, ali je ekstra deviško oljčno olje lahko alternativni nadomestek masažnih olj

Ekstra deviško oljčno olje od nekdaj velja za zdravo in okusno. Pri Playboyu nas je seveda zanimalo, ali je lahko tudi alternativni nadomestek...