Anja Krvina

  • 11.01.2011

Dekle, ki jo je Slovenija spregledala. Zdaj pa nam je ušla v tujino, kjer si z lepoto, sočnimi ustnicami in energičnim značajem kroji zavidljivo manekensko kariero. Pri nas je začela na modni reviji studia Oktober pod vodstvom Uroša Belantiča, pozneje se je preskusila še na tekmovanju Supermodel Slovenije, kjer je bila glavna nagrada pogodba z agencijo Ford.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Čeprav ji to tekmovanje ni dalo prave priložnosti, je že leto pozneje podpisala pogodbo prav s to agencijo. Toda, če dobro pomislimo, je bil ta niz dogodkov za Anjo izredno ugoden. Kot pravijo že naše babice: če se ti ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Za vrati številka dve je bil Milano, modna meka, v kateri je Anja lahko razvila svoj manekenski potencial in se temu poklicu posvetila v popolnosti. In potem Pariz, London. Veliki posli.

»Za eno največjih poklicnih zmag si danes zagotovo štejem kampanjo Levi's pomlad/poletje 2010 in Urban Outfitters pomlad/poletje 2011. Občutek, ko samega sebe zagledaš na plakatih sredi Londona in drugih metropol, je res nor.« Tako se danes blešči Anja, dekle, ki je nekoč na kastingu za modno znamko Valentino nervozno ugotavljala, zakaj nenadoma ne more več zapeti majice, dokler je asistent ni opozoril, da ima na sebi v resnici krilo. Njene posrečene anekdote in izjemne pripovedi se zdaj pletejo okoli največjih modnih imen.

A Anja ostaja Anja.

»Zadovoljna sem sama s seboj. A ne zaradi tega, s čim se ukvarjam, koliko zaslužim in kakšne materialne stvari me obdajajo. Zadovoljna sem, ker me je življenjska pot oblikovala v zrelejšo in osredotočeno osebo. Da sem prepričala brez pretvarjanja in načrtovanja, pa čeprav ni bilo vedno lahko.« Pove še, da v manekenstvu poleg edinstvene lepote iščejo tudi nevsakdanje osebnosti, ki potem brez dvoma žarijo tudi skozi videz.

V tem Anja izpostavi svoj življenjski slog – je namreč veganka, ki se dvakrat na dan prepogiba v jogi. Čeprav ob tem trenira še ples ob drogu, živi precej asketsko življenje, saj se izogiba alkoholu, kajenju, drogam, kavi in energetskim pijačam. Edina odvisnost je njen iphone – pa ravno, ko smo že mislili, da bomo slišali kakšne sočne štorije z manekenskih zabav, prepojenih z omamljajočimi substancami in napol golimi telesi.

In kam naprej? Anja je prepričana, da je pomembno biti osredotočen na stvar, ki jo najraje počneš. Poleg modnih brvi ji življenje bogatijo le še šolske klopi, saj pridno opravlja magisterij iz organizacije dogodkov. Doma je bolj malo, ko jo pokličejo, spakira kovčke in spet potuje. Povprašali smo jo, kaj meni o novem valu manekenk iz resničnostih šovov? »Nisem pristašica teh oddaj, ker punce učijo, kako naj postanejo tisto, kar niso, ter jih poskušajo spremeniti in jim dopovedati, da morajo ugajati vsem strankam. Realnost je popolnoma drugačna.«

In kakšna je? Če pogledamo Anjo, hudičevo privlačna. Le ne spreglejte veleplakatov nasled­njič, ko se boste sprehajali po Londonu.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri