Lepa plesalka iz Ajdovščine

  • 09.01.2017

Svetlana Cigoj, je v domačem Kijevu v Ukrajini končala univerzitetno izobraževanje, bila več let profesionalna plesalka, potem pa jo je pot pripeljala v Slovenijo.

(Foto: Miroslav Rajković)

6 fotografij v galeriji

Danes živi v Ajdovščini, poučuje ples v plesni šoli Urška.pro, sicer pa je v salonu HM'S vedno bolj aktivna tudi kot vizažistka. To dvojno poslovno pot želi tudi nadaljevati. »Ples bo vedno velik del mene, posvetila sem mu večino življenja in tudi samo izobraževanje, z njim sem si ustvarila ime. Hkrati pa veliko energije vlagam tudi v delo vizažistke, saj v tem delu neizmerno uživam,« pravi Svetlana.

Slovenijo je prvič obiskala pred štirimi leti. »Takoj sem se zaljubila v naravo, v gore in čisto vodo. Pa tudi klima je veliko bolj prijetna kot v Ukrajini,« se nasmehne. Ko smo jo pobarali še o odnosu do golote, je dejala, da med Slovenci in Ukrajinci v odnosu do golote niti ni kakšnih pretiranih razlik. »Privlačna, estetska golota je danes povsod del medijskih vsebin in v tem ni nič amoralnega. Naslednje generacije bodo verjetno v tem odnosu še bolj sproščene, je pa seveda od vsakega posameznika odvisno, ali to vidi kot napredek ali ne.«

FOTO Miroslav Rajković
TEKST Playboy

Sorodni članki