Playboyev mini izbor za dober električni avto

  • 11.12.2012

Se sprašujete, kateri električni avto je pravšnji za vas? Naj vam pomagamo z našim mini izborom.

Ford focus EV

Prednosti: močnejše in hitrejše polnjenje kot pri leafu, všečne oblike. Slabosti: popolnoma nov je in sprašujemo se, ali je popolnoma priprav­ljen na električne čase? Info: okoli 25 tisoč evrov, doseg okoli 122 kilometrov, moč 107 kilovatov.

 

Ford focus EV

Mitsubishi miev SE

Prednosti: visoka učinkovitost. Hitra polnilna postaja napolni 80 odstotkov baterije v komaj 25 minutah. Slabosti: videti je in tudi vozi se kot avtomobilček za golf, da baterijo do konca napolnite iz vtičnice v domači garaži, traja 22 ur in pol. Kdo pa jih ima na voljo toliko? Info: okoli 18 tisoč evrov, doseg okoli 100 kilometrov, moč 47 kilovatov.

Mitsubishi miev SE

Nissan leaf

Prednosti: je kompaktna žverca, tako tiha, da je opremljena z zvočnim opozorilnikom za pešce. Velja sploh za najboljši električni avto. Slabosti: če ga boste gnali do konca, bo baterija prazna prej kot litrca, ki ste jo poklonili klošarjem v parku. Info: okoli 30 tisoč evrov, doseg okoli 117 kilometrov, moč 90 kilovatov.

 

Nissan leaf

Chevrolet volt

Vaš največji strah je, da vam bo na poti zmanjkalo energije. S štirimi potniki v avtu bo kazalnik urno padal proti dnu. Zato je za vsak slučaj v volta vgrajen še 1,4-litrski bencinski motor. Prednosti: doseg vas ne bo skrbel. Slabosti: samo z baterijo zmore le okoli 56 kilometrov. Info: okoli 25 tisoč evrov, moč električnega motorja 55 kilovatov.

Chevrolet volt

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri