Film: Petelinji zajtrk

  • 19.10.2007

Slovenski film Petelinji zajtrk je sestavila skrbno izbrana ekipa filmskih ustvarjalcev, ki je film snemala po literarni predlogi Ferija Lainščka, in rezultat je navdušujoča ljubezenska zgodba s prijetnimi zapleti in prepovedanimi željami. In za povrh Severina tokrat odigra kar samo sebe. Ja, lahko bi rekli, da smo sedaj vendarle dobili nenaporno domačo romantično komedijo.

(Foto: PR)

Petelinji zajtrk je nastajal z roko v roki z zagrebškim Jadran filmom, točneje Vinkom Grubišićem, ki se je podpisal kot koproducent, in Sašo Lošićem, glasbenim genijem, sicer sarajevskim skladateljem in že dokazanim mojstrom filmske glasbe.

Film je požel stoječe ovacije na sarajevskem festivalu, novopečeni režiser Marko Naberšnik pa je tako čvrsto stopil na slovensko filmsko sceno. Petelinji zajtrk smo prav tako predstavili v oktobrski številki revije Playboy.

Režija Marko Naberšnik, igrajo Primož Bezjak, Vlado Novak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Severina Vučković, Davor Janjić, Miloš Battelino in drugi. Film je premierno startal 18. oktobra.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri