Film: Odvetnik terorja

  • 06.03.2008

Dokumentarec o odvetniku, ki si je kariero zgradil na obrambi nekaterih zloveščih imen iz moderne zgodovine. Je namreč zagovornik teroristov in kriminalcev, hkrati pa analitik človeške kompleksnosti in seveda pravnik. Intrigantno informativen film prikazuje njegovo nadarjenost za prilagajanje odgovorov, skrivnostno osebnost in pogled na zagovarjanje botrov holokavsta in morilskih upornikov.

(Foto: PR)

Jacques Verges, o katerem pripoveduje dokumentarec, je na Tajskem rojeni in v Franciji živeči odvetnik, sicer pa znani protikolonialistični komunist. Pravno je med drugim zastopal celo Klausa Barbia, nacističnega vojnega morilca, znanega pod vzdevkom lyonski klavec. Leta 2002 je bil celo odvetnik srbskega političnega hrusta Slobodana Miloševića, nakar je ta zavrnil vsakršno pravno pomoč.

Nekoč so Vergesa vprašali, ali bi zagovarjal tudi Hitlerja, če bi bilo to mogoče. Verges je odgovoril: "Zagovarjal bi celo Georgea Busha, če bi priznal, da je kriv."

Film je režiral Barbet Schroeder in je na rednem kinosporedu od 6. marca. Vi pa si prej oglejte še uradno stran (L'Advocat de la Terreur) in v najnovejši številki Playboya preverite, koliko zajčkov si je prislužil.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri