Film: Nenavaden primer Benjamina Buttona

  • 19.02.2009

Film, ki postavi pod vprašaj našega sicer največjega zaveznika – čas.

(Foto: PR)

Režiserski portfolio Davida Fincherja je serija fascinantnih zgodb, zavitih v temačno usodo. Tokrat je predelal edinstveno zgodbo o obrnjenem staranju, o čudaškem človeku, o nenavadnem primeru Benjamina Buttona.

V tem primeru, vnovič izklesanem z Bradom Pittom, je zlo čas. On je Benjamin Button, ona je Cate Blanchett kot Daisy. Čas je tisti, ki to sicer romantično zgodbo zatemni v finchevski orkester nelagodja. Predstavljeni par se namreč stara v nasprotni smeri. Ona je normalna in je na poti od otroštva k starim letom, on pa sili kontra. Rodi se kot majhna starikava spaka z otroškim umom – ta mu se z leti razvija po načrtih, toda njegova podoba se vidno mlajša, dokler se iz stare pokveke ne zmorfa najbolj znan obraz modernega filma – lepi Brad Pitt. Tako se v čudaškem primeru Benjamina Buttona po finchevsko zlepita romantika in žalost.

Film je režiral David Fincher, igrajo pa Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Tilda Swinton, Julia Ormond in drugi. Na rednem kinosporedu od 19. februarja. Film je nominiran za kar 13 oskarjev!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri