Film: 10.000 pr. n. št.

  • 13.03.2008

Epski film nam predstavlja prazgodovinskega protagonista, lovca na mamute, člana lovsko-nabiralniškega plemena okrog 10.000 let pred našim štetjem. Toda po principu poznanih epskih filmov, ne nazadnje Gibsonovega Apokalipta, njegovo pleme napadejo zlobneži in ugrabijo njegovo praljubezen Evolet. Zdaj mora s prijateljema izslediti ugrabitelja in razrešiti poznan epski konflikt, ki je očitno identičen ne glede na zgodovinsko obdobje.

(Foto: PR)

Zanimivo je, da je režiser Roland Emmerich zavrnil snemanje filma v antičnem jeziku, tako kot so to storili recimo s filmoma Apokalipto in Jezusov pasjon. Prepričan je bil, da film ne bi imel primernih emocionalnih razsežnosti, če bi ga snemali v prazgodovinskem jeziku.

Film ima številne posebne učinke, s katerimi poskušajo kar najbolj resnično prikazati takratno favno – produkcijska skupina je kar 18 mesecev raziskovala podrobnosti in grafično ustvarjala primerne zveri. Večina snemanja filma je potekala v Južni Afriki, na Novi Zelandiji in Tajskem.

Režija Roland Emmerich, igrajo Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Omar Sharif. V kinih od četrtka, 13. marca. Film smo predstavili tudi v aktualni številki revije Playboy.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri