Zadovoljstvo v Evropi upada

  • 26.01.2013

Decembrska izdaja Eyes on Europe, raziskava podjetja Marketagent.com, enega izmed vodilnih spletnih institutov za raziskave trga in mnenj v osrednji Evropi, je pokazala, da se je splošno zadovoljstvo z življenjem v večini opazovanih držav skozi vse leto 2012 zmanjšalo.

Podobna ugotovitev velja tudi za kakovost življenja v Evropi. Če je v prvem kvartalu leta 2012 nezadovoljstvo s kakovostjo življenja izrazilo 36 odstotkov Evropejcev, se je ta delež v decembru povzpel na 42 odstotkov.

V letu 2012 so bili najbolj zadovoljni v nemško govorečih državah, predvsem v Švici in Avstriji, kjer sta zadovoljstvo z življenjem na splošno ter kakovost življenja vedno ocenjena najvišje. Omenjenima državama sledi Nemčija. Relativno zadovoljni so še v Franciji in Italiji, medtem ko je stopnja zadovoljstva v vzhodnih državah nižja. Slovenija se na teh lestvicah uvršča v sredino. V primerjavi z zahodnimi državami smo v Sloveniji precej bolj nezadovoljni, vendar je stopnja zadovoljstva v Srbiji ali na Madžarskem še precej nižja. Glede splošnega zadovoljstva ter kvalitete življenja se Slovenija tako postavlja ob bok Italiji.

Več o tem si lahko preberete na povezavi Zadovoljsto in kakovost življenja v Evropi vse bolj upadata

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri