Winesave: Vinska odrešitev v obliki plina

  • 03.03.2011

Bržkone je največja zagata, s katero se v večtisočletni zgodovini pridelave vina soočajo pivci, gostinci in vinarji, kako odprto steklenico ohraniti v najboljši kondiciji. Toda po zaslugi avstralske domiselnosti je oksidaciji odklenkalo.

(Foto: promocijsko gradivo)

5 fotografij v galeriji

In kdo je v resnici odrešitelj? Žlahtni argon, skoraj dvainpolkrat težji od zraka, plin brez vonja in okusa, ki kot vsemogočni ščit vino varuje pred kisikom. Skrivnost, ki je bila vinarjem že poznana, je v lični črni steklenički z napisom winesave postala dostopna tudi pivcem za domačo mizo. Kot je dejal predsednik avstralskih someljejev Ben Edwards: »Konec novembra sem odprl steklenico Hunter Shiraza in jo nemudoma zapečatil z Winesavom. Pred kratkim sem jo po dveh mesecih in pol znova odprl in vino je bilo sveže kot roža.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri