Trst je naš!

  • 14.02.2011

V tržaškem Il Piccolu so opazili čudovite fotografije svoje sokrajanke ter njej in slovenskemu Playboyu namenili prostor na sami prvi strani, znotraj časnika pa še obširen članek.

2 fotografiji v galeriji

A žal fotografij skorajda niso opazili, zmotil jih je naslov Trst je naš!. Da smo s tem žalili spomin na fojbe …

Neizpodbitno dejstvo je, da je slovenski beli zajec svojo zastavico z 'duplerico' res zapičil tudi v Trstu. Končno. Zdaj nas mikata Milano in Firence. In Giulio bi bili radi fotografirali na tržaških ulicah, a je bilo na burji vendarle še premrzlo, zato smo raje džentelmensko skočili streljaj ali dva proč od tedaj mrzlega Trsta, v čudovit hotel na slovensko Obalo. Kamor zelo radi in pogosto hodijo na oddih in zabavo tudi Tržačani vseh narodnosti. Kakor Slovenci na odlično kavo v Trst.

Ob predstavitvi našega dekleta meseca marca smo še zapisali: »Kot so partizani njega dni osvobodili Trst, smo mi Giulio pogumno osvobodili oblačil. Naj živi svoboda!« Vse drži. Partizani so osvobodili Trst, mi smo Giulio pogumno osvobodili oblačil in svoboda naj živi!

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri