Titanikov poslednji obed

  • 01.06.2010

Menda velja za najslavnejši poslednji obed na svetu (poleg Kristusovega, seveda) tisti, ki so ga postregli na Titaniku 14. aprila 1912.

(Foto: promocijsko gradivo)

2 fotografiji v galeriji

Chef Conor McClelland iz restav­racije Rayanne House v irskem Hollywoodu se je odločil, da ga bo (v nekoliko sodobnejši različici) ponudil tudi svojim gostom, da bi jim dočaral malo morskega čara. Resda jim namesto 13 jedi nudi le 9, a tudi te obetajo jedcu veliko veselja.

Pa poglejmo, kaj jih čaka na Titanikovem krožniku:

  • admiralov pogrinjek
  • ješprenčkova juha z viskijem in smetano
  • solata iz belušev in vodne kreše s šampanjcem in prelivko iz žafrana ter s hrustljavim golobčkom
  • poširan losos v omaki mousseline s svežimi kumaricami in koprom
  • sorbet iz rožne vode in mete
  • v ponvi pečen file mignon s koščkom foie grasa in tartufi v omaki iz konjaka, madeire ter redukcije rdečega vina, postrežen na posteljici iz krompirja, kremastega korenja in bučk
  • začinjene breskve z želatino chartreuse in vaniljevim sladoledom
  • sir in sadje
  • kava in slaščice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri