Telesni pregled

  • 18.06.2008

Začeli so uvajati nov sistem telesnega pregleda na letališčih. Velikanski varnostni skenerji, ki so jih že postavili na desetih ameriških letališčih, bodo preverili vaše celotno telo – tudi tam, kjer sonce ne posije velikokrat.

(Foto: Printscreen)

Osemintrideset velikanskih naprav, ki bodo med drugim tudi na letališču JFK v New Yorku, po besedah direktorja TSA za varnost pomenijo val prihodnosti. S skenerji bodo namreč popolnoma zamenjali detektorje kovin in ročno pregledovanje potnikov. Samo skeniranje traja približno 30 sekund, so pa se že pojavile pritožbe zaradi kršitve zasebnosti, saj skener pokuka tudi pod vaše spodnjice.

Toda brez skrbi. Varnostnik upravlja skener iz zaprte, oddaljene sobice, tako da na njegov monitor ne morejo kukati radovedni mimo hodeči turisti. Poleg tega se posnetek vašega telesa takoj po opravljenem pregledu samodejno izbriše, tako da 3D-slika vašega gasilčka ne more pristati na kakšni spletni strani. Poleg tega je pri skeniranju telesa v končni sliki obraz vedno popolnoma zamegljen – če ste recimo Jan Plestenjak in nočete, da bi letališki varnostnik vsem narodu razkril vaše centimetre.

Članek je objavljen na strani USA Today.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri