Tehnologija: Raziskovanje na Antarktiki

  • 01.10.2007

Spakirali so in so šli. Na Antarktiko, kjer je mednarodna polarna fundacija IPF začela postavljati novo raziskovalno postajo Princess Elizabeth (končana bo letošnjega novembra). Spominja na vesoljsko postajo, najlepše pa je, da bo prijazna do okolja.

(Foto: *)

2 fotografiji v galeriji

Vseh 700 kvadratnih metrov raziskovalnega centra bodo napajali do okolja prijazni energetski viri. Notranjo opremo so prepustili Electroluxovim strokovnjakom. Ti bodo bodočim glavcam, ki bodo mozgale sredi neskončne zime, inštalirali vse nujne gospodinjske igrače: prestižne štedilnike, kuhinjske nape, mikrovalovke, pomivalne stroje, pralne stroje, hej, še celo hladilnike in zamrzovalnike (eh, naj si pivo hladijo pred vrati!).

Naloge znanstvenikov si lahko ogledate na uradni strani Princess Elizabeth postaje, kjer se lahko po njej tudi navidezno sprehodite. Podrobnosti o odpravi najdete na strani fundacije IPF, malce več o življenju in opremi pa na strani Electrolux Antarctica.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri