Služba: spanje

  • 10.08.2009

Študentka iz Birminghama ima najboljšo službo – plačana je, da spi v luksuznih posteljah.

Dvaindvajsetletna Roisin Madigan je plačana solidnih 1200 evrov na mesec le za to, da preizkuša spanje v posteljah različnih vrhunskih znamk. S tem pomaga tako imenovani spalni anketi, ki jo izvajajo specialisti za izdelavo postelj v podjetju Simon Horn. Družba sicer izdeluje postelje, ki jih odkupuje hotelska veriga Savoy.

Naloga mlade Roisin je, da objektivno oceni kakovost postelje in obenem navede ključne dejavnike za dober spanec. Direktor podjetja pravi, da je to malce čuden način za početje nečesa precej resnega. »Glede postelj smo zelo strastni in zato hočemo izvesti to anketo, da lahko optimiziramo postelje za čim širši krog uporabnikov,« pravi direktor Craig Roylance.

Za to delovno mesto so intervjuvali kar 600 prijavljenih, Roisin pa je na koncu dobila sanjsko, pardon, spalno službo. Opravlja jo od desetih dopoldne do šestih zvečer, svoja opažanja in izsledke pa objavlja na blogu. A to ni le spanje – postelje mora preizkusiti v različnih razmerah, včasih pod vplivom alkohola, včasih našopana s kofeinom, spet drugič ji bodo med spanjem spremenili osvetlitev ali temperaturo.

»Včasih mora spati v izložbi, če to pač zahteva študija,« še pove direktor.

Poroča Telegraph.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri