Seksalo se bo tudi v parku

  • 21.03.2008

Nekatere amsterdamske mestne starešine si prizadevajo, da bi bil seks v javnem parku Vondelpark nekaznovan. "Zakaj bi omejevali nekaj, česar ni mogoče omejevati in ne moti drugih obiskovalcev parka, za udeležene pa pomeni tako velik užitek?" sprašuje Paul van Grieken, eden od pobudnikov te ideje.

Pravila o vedenju v enem od najbolj poznanih amsterdamskih parkov naj bi postala uradne že letošnje poletje. Toda nekaj strogih pravil bodo vseeno nalepili na novo svoboščino – kondome bodo morali pari za seboj vedno pospraviti, ne bo se smelo seksati v bližini otroških igrišč, sicer pa lahko le v večernih in nočnih urah.

Lastniki psov, ki svojih ljubljenčkov ne bodo imeli na povodcu, bodo še vedno kaznovani. Pari, ki seksajo, namreč ne motijo drugih, pes pa se lahko zapodi v kolesarja in ga poškoduje. Dovoljenje za seks v parku so pozdravile predvsem homoseksualne skupnosti, saj je park znan tudi po "križarjenju" – istospolno usmerjeni moški in ženske si tam nabirajo nočne partnerje. Ti so bili pred uvedbo pravil večkrat izpostavljeni nasilju netolerantnih agresivcev.

Novico je objavil Brussels Journal, novinarsko obvestilo pa preberite na Dutch News.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri