Seks v orbiti?

  • 20.12.2007

Ruski znanstveniki so se odzvali na članek v časopisu The Guardian, v katerem je pisalo, da ameriški in ruski astronavti seksajo v orbitalnih vesoljskih postajah. Nasa se je tega vprašanja izogibala vrsto let, ruski znanstveniki pa zdaj zatrjujejo, da to ni res.

Vse skupaj se je začelo s publikacijo, v kateri se avtor sprašuje, kako astronavti na dolgih potovanjih potešijo seksualne potrebe v orbiti. Dr. Victor Shnaider, vodja projekta Nasa-Mir, pravi, da ni znano, ali astronavti na daljših potovanjih masturbirajo ali pa svojo nujo potešijo kako drugače, ker tega ne počno pred kamero.

Potovanje v vesolje pa ni zgolj vprašljivo zaradi ovir pri potešitvi želje po seksu, odprave večkrat utrpijo številne druge emocionalne posledice. Seznam je kar dolg … Med drugim so na njem depresija, kompleksni odnosi med posadko in seksualne posledice članov posadke, kadar so na krovu tako ženski kot moški astronavti.

Obsežnejši članek s podrobnostmi pa v Pravdi – News From Russia.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri