Recept: Teletina s parmezanom in pire krompirjem

  • 10.11.2014

Dober stejk ali pečenka sta lahko uvod v marsikaj zanimivega. V Mercatorjevih mesnicah najdete široko izbiro najboljših kosov mesa in mesarji vam znajo tudi svetovati, katere kose izbrati, da se vam bo jed kar najbolje posrečila. V Mercatorjevih mesnicah poudarjajo tudi, da je v njihovi redni prodaji samo doma rejeno meso.

Sestavine za 4 osebe:

• 6 telečjih zrezkov
• 2 jajci
• 2 limoni
 • 1 dl mleka
• 100 g moke
• velika žlica oljčnega olja
• šop peteršilja
• ščepec popra
• ščepec soli
• 100 g sveže naribanega parmezana
• 2 čajni žlički svežega timijana

1. Telečje zrezke prekrijemo s plastično folijo in narahlo potolčemo.

Drobtine zmešamo s parmezanom, peteršiljem in svežim nasekljanim timijanom, dodamo sol in poper ter dobro premešamo. V drugi skledi vmešamo mleko in jajca. Moko stresemo na krožnik. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v mešanici drobtin, parmezana in zelišč. Oljčno olje segrejemo v široki posodi za cvrtje. Na srednje vročem olju pečemo zrezke po dve do tri minute na vsaki strani, da dobijo zlato skorjico.

2. Postrežemo s pire krompirjem in limono.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri