Psihopati - kače v Armanijevih oblekah!

  • 14.03.2012

Psihopati v resničnem življenju skoraj nikoli niso videti kot tisti nori čudak iz filma Pokol z motorko. Ti socialni predatorji se v resnici navzven kaj dosti sploh ne razlikujejo od normalnih ljudi.

(Foto: shutterstock)

Kaj lahko bi se torej zgodilo, da imate čisto pravega pravcatega psihopata tudi med svojimi številnimi znanci, lahko bi bil to vaš šef in - nikakor ni izključeno - tudi vaša nova ljubica.

Še več.

Psihopate je po mnenju psihiatrične stroke moč najti v nadvse elitnih poklicih (nič čudnega, ko pa naravnost ljubijo moč, denar in vpliv). Psihopate tako najdemo med politiki, odvetniki, poslovneži, profesorji, zdravniki ...

Prav o tem govori tudi knjiga 'Snakes in Suits: When Psychopaths Go to Work' izpod peresa psihologa Paula Babiaka in psihiatra – eksperta Roberta D. Hare.

V knjigi iz leta 2006 sta v detalje razložila, kako psihopati s pomočjo manipulacij funkcionirajo na svojih delovnih mestih, kako napredujejo v hierarhiji sistema, kakšen vpliv imajo na svoje kolege in v podjetju ter opozorila na komaj opazne (pa vendar ključne razlike) med pristnimi voditeljskimi sposobnostmi in psihopatskimi lastnostmi.

In kako prepoznati psihopata, ko imate z njim opravka? Več o tem na povezavi Psihopati so med nami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri