Pripravite prenosnike - prihaja kiber ponedeljek

  • 24.11.2012

Po črnem petku prihaja kiber ponedeljek. Majhen korak za trgovca, velik za potrošnika.

(Foto: JMiks / Shutterstock)

Potem, ko se je 135 milijonov Američanov zagnalo med police, polne s popusti okitenih dobrin, je čas, da se civilizirani del sveta pripravi na Kiber ponedeljek.

SMRTNA ŽRTEV

Gledali smo, kako izgleda, ko ljudi na Črni petek prevzame krdelni nagon in se kot deroča reka žalostno izigranih potrošnikov zapodijo med police, da bi privarčevali petdeset dolarjev. Na poti jim ne bo stal nihče. Leta 2008 je prepozno odskočil zaposleni prodajalec v trgovini Walmart, ki ga je potem množica poteptala do smrti. Policija, ga je poskušala rešiti, a jim ni uspelo. Čudi nas, da smrtnih žrtev do danes ni bilo več.

RAJE KIBER PONEDELJEK KOT ČRNI PETEK

Ne, to ni dan, ko se množično seksa po spletu. Je le odgovor, ki so se ga zamislili na petkove razprodaje - je veliko bolj varen, udoben in prilagojen moderni tehnologiji. Kiber ponedeljek (Cyber Monday) je dan, ko spletne trgovine objavijo svoje velike popuste. Pripravite miške - Kiber ponedeljek je že ta ponedeljek (vedno sledi velikim petkovim razprodajam).

Prvi kiber ponedeljek je bil 28. novembra 2005. Lani so na kiber ponedeljek registrirali kar 22% porast prodaje izdelkov preko spleta.

Kiber ponedeljek bodo upoštevale spletne trgovine v Ameriki, Veliki Britaniji, Nemčiji, Kanadi, Čilu in na Portugalskem. Morda se jim pridružijo tudi naše - a če želite naročiti kakšne dobrote iz tujine (knjige, DVDje, CDje, napihljive lutke), potem bo ponedeljek pravi dan za to.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri