Pret-a-Porter: Kako ujeti gibanje?

  • 22.03.2011

Danes, 22. marca, ste lahko ob 21. uri priča odprtja večmedijske razstave Vedrana Vražalića “Prêt-à- Porter / Kako ujeti gibanje?«. Vražalić se multidisciplinarno sprehodi skozi različne medije (risbe, akvarele, fotografije, video in 3D interaktivno animacijo) v poskusu, da bi večplastno zajel večkraten gib v enem prostoru in času. S kombiniranjem več medijev v likovnem izražanju se pokažejo nove poti v ustvarjalnem procesu, kar pripelje do večplastnosti tako slik kot samega pogleda nanje. S pomočjo t. i. starih in novih tehnologij lahko gledalca pripeljemo do tega, da doživi umetniško delo z različnih zornih kotov.

3 fotografije v galeriji

Na tej razstavi je prikazana celotna umetnikova ustvarjalna pot - najprej skozi risbe in fotografije, nato skozi video in akvarele ter na koncu v različnih 3D-prostorih, virtualnem in realnem. Tu so plesni gibi upodobljeni v inštalacijo in z akvarelov preneseni na prosojne digitalne odtise, ujete v pleksi steklo. Celota na instalacijah tako vsebuje ritem in gibe, oblika pa repeticijo forme.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri