Pozitivne melodije

  • 01.06.2010

Leta 2008 se je ena vodilnih zasedb grandžerske subkulture devetdesetih po kar petletnem premoru vnovič združila. Vmes se je zgodilo veliko stvari – zamenjale so se vodilne rokovske smernice, modni trendi alternativnih glasbenih skupin, marihu­ana za zdravstvene namene je postala vodilna droga kalifornijskih plaž.

(Foto: Promocijski material)

Najbolj pa so se spremenile potrebe poslušalcev. Svet je kar naprej v neki krizi: če ni vojna, je teror, če ni terorja, je gospodarska recesija. Samomorilski spevi, kot so jih nekoč v bolj hipijevskih devetdesetih žingali Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Smashing Pumpkins in ne nazadnje tudi Stone Temple Pilots, danes niso več tako zelo iskani.

Eksistencialno vprašanje ima v novodobnem svetu drugačen pomen, nič kaj ezoteričen, na žalost, zato ljudje posegamo po pozitivnejših melodijah.

Po tistem, ob čemer lahko pozabimo na vsakodnevne tegobe. In z novim albumom Stone Temple Pilots odpirajo drugačno plat svoje kreative. Že z naslovnice zgoščenke se nam smehlja simpatičen znak za mir, dvignjena kazalec in sredinec, ki nakazujeta, da so se stari grandžerji v novi preobleki odločili ponuditi energičen, odštekan, zabaven in predvsem pozitiven rok.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri