Pekoče - slastna zasvojenost!

  • 15.10.2016

Le kdo si ne želi biti zadovoljen, čim bolj srečen? In kaj ima pri vsem tem Gorki Chili? Spoznajte družinico svežih čili omak različnih stopenj pikantnosti, ki prepriča tudi prave poznavalce. Rok Iglar in Igor Tavčar, ki sta ga ustvarila, sta med drugim projekta Štartaj Slovenija.

(Foto: SPAR)

Oboževalci čilija trdijo, da jedi s čilijem povzročajo ´lebdeče´ občutke, kar je razlog, da so jedi in omake, katerih poglavitna sestavina je čili, na Zahodu postale temelj prave gastronomske subkulture. Kar je ingver za medicino Daljnega vzhoda, je ostra paprika za tradicionalno zahodno medicino. Čili namreč zaradi svojih toničnih in dezinfekcijskih lastnosti dela čudeže.

Strast v steklenički

V besedi »gorki« se poleg bistva omak skrivata tudi imeni avtorjev. Primorsko-koroški duo Rok Iglar in Igor Tavčar je že s tem dal vedeti, da gre resnično za projekt iz srca. Iz navdušencev nad pekočo hrano in predanih balkonskih gojiteljev čilijev sta po ugotovitvi, da v Sloveniji primanjkuje resnično kakovostnih, svežih in naravnih čili omak, prerasla v domiselna združevalca okusa in pikantnosti.

Rezultat je družinica omak, ki navdušuje z okusom doma pridelanih pekočih paprik, sadno-zelenjavnih dodatkov in začimb. Izbirate lahko med tremi okusi omak različnih stopenj pikantnosti: ekstremno pekočo »All Stars«, ki je na svetovnem tekmovanju World Hot Sauce Awards 2016 zasedla 2. mesto, pekočo omako z dodatkom čokolade »Choco«, ki je na istem tekmovanju osvojila 3. mesto ter nežno in okusno omako z dodatkom tartufov »Histria«.

Zgodbo Roka in Igorja spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!, Oddajo bodo začeli na POP TV predvajati v nedeljo, 16. oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri