Od pingvinov in zombijev do največ navdušenih tverkašev!

  • 17.09.2014

V novi jubilejni izdaji Guinnessove knjige rekordov, v kateri je poleg 4000 novih in izboljšanih rekordov svoje mesto našlo tudi 23 slovenskih rekordov, sta tudi vsakoletni maturantski četvorki po slovensko skreganih organizatorjev, plesne šole Urška in Slovenske plesne zveze.

(Foto: profimedia)

Omenjena seveda nista edina skupinska slovenska rekorda, pa tudi sicer je skupinski rekordov, ki jih ljudje postavljajo po celem svetu, zares mnogo, pri čemer je jasno le, da jim mejo postavlja zgolj bujna domišljija - in ta se, tako kot norost, zdi naravnost neizmejna.

Naj na tem mestu omenimo le tri, ki niti niso najbolj nenavadni, so pa zagotovo eni atraktivnejših:

Največji zbor ljudi, oblečenih v pingvine

Na dan Guinnessovih rekordov, 13. novembra 2013, je 325 orjaških pingvinov racalo za otroke v hospicu Richard House v Wood Wharfu, London, (VB).

Največ ljudi med 'tverkanjem'

25. septembra 2013 je sodnik GWR Charlie Wisman prisostvoval, ko je v New Yorku, ZDA, hkrati 'tverkalo' 358 ljudi. Dogodek je organiziral hip-hop umetnik Big Freedia (ZDA).

Največji zbor zombijev

In ne, ne gre za slovenske protestne shode iz leta 2012, temveč za phod zombijev, ki se ga je 5. oktobra 2013 v Asbury Parku, New Jersey, ZDA, udeležilo 9592 živih mrtvecev. Zombijem je pohod očitno ljubša oblika od plazenja, saj so premagali prejšnje rekorderje, zbrane na dogodku Zombie Pub Crawl v Minneapolisu (ZDA).

Preberite tudi:

Slovenski Guinnessovi rekorderji se predstavijo

6 + 1 nenavadnih rekordov, ki jih bo zares težko preseči!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri