Novo orožje: pekoče paprike

  • 04.06.2010

Če pokukate v Guinnessovo knjigo rekordov, boste med najbolj pekočimi paprikami zasledili tiste z imenom but jolokia, ki jih jedci poznajo tudi kot duh paprike.

(Foto: Shutterstock)

Vzgajajo jih v nekaterih predelih Indije, Bangladeša in Šrilanke. Kako zelo hude so, potrjujejo načrti indijske vlade, ki jih je uvrstila med glavne sestavine dimnih bomb. Indijske 'bombe' so se takoj polastili Američani, natančneje lastnik restavracije s hitro hrano Chunky's Burgers v San Antoniju, ki ponuja poseben hamburger z dodatkom bhut jolokije.

Če vam jed uspe pojesti v manj kot 25 minutah in zdržati še pet minut brez hrane in vode, vam ne bo nič zaračunal. Kdo ve, morda boste zaradi tega še vi pristali v knjigi rekordov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri