Ni žara? Nič hudega. Prepojite svojo hrano z dimom z uporabo tega kuharskega trika.

  • 10.07.2015

Užitki spokojnega pečenja nad tlečim lesom gor ali dol, resnica je pač takšna, da ima malo moških čas, da bi pripravili žar vsakokrat, ko si zaželijo hrane, navdihnjene z vročim poljubom hikorija ali meskita. Zato pojemo hvalo dimni pištoli.

(Foto: Satoshi)

To orodje, izjemno preprosto za uporabo, so trgu predstavili pametni možje Polysciencea, omogoča pa vam, da hitro dodate dimno aromo toplotno obdelani ali hladni hrani. Pištolo preprosto napolnite s ščepcem lesenih trščic (kozarci aromatiziranega lesa so priloženi), vklopite jo in vbrizgajte dim v hrano po vaši izbiri: na primer v lonec s sušijem ali vrečko pečenih carnitas. Počakajte, da se hrana prepoji, in voil – aroma po dimu brez kakršnegakoli ognja.

Dimna pištola deluje na baterije AA in izboljša okus hrane v le nekaj sekundah (ok. 92 EUR, polysciencecu­linary.com)

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri