Neporočenih več kot poročenih

  • 10.04.2009

Število neporočenih parov bo kmalu prehitelo število poročenih.

(Foto: Shutterstock)

Prihaja generacija, ki preprosto ne verjame v poroko, in uradne napovedi kažejo, da bo kmalu več neporočenih, kot je poročenih parov. To naj bi se dokončno zgodilo čez dve desetletji, ko bo večina populacije ali v skupnem gospodinjstvu ali pa samska, ne pa poročena. In to po lastni odločitvi za takšen življenjski stil.

Trenutno je v Angliji 21,7 milijona poročenih moških in žensk, neporočenih odraslih pa je okoli 14,9 milijona. Do leta 2031, do katerega sega napoved, objavljena v The Daily Mail, naj bi število neporočenih poskočilo na 22,1 milijona, medtem ko naj bi število poročenih celo upadlo – na 21,6 milijona.

Večina parov naj bi se v prihodnosti odločala za življenje v skupnem gospodinjstvu, medtem ko bo največji delež ljudi najverjetneje samski (oziroma živel sam, čeprav bodo v razmerju). Za samostojno življenje naj bi se v prihodnosti odločilo kar 44 odstotkov populacije.

Poroča Metro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri