Najvarnejše letalske družbe ta hip

  • 13.09.2011

Če te muči strah pred letenjem, si poglejte, na čigavih krilih se lahko počutite najbolj varno.

(Foto: flickr.com)

Švicarska agencija Air Transport Rating Agency (ATRA) je pred nedavnim objavila lestvico trenutno najvarnejših letalskih prevoznikov na svetu. Preverite, kateri so se uvrstili med prvih deset in morda bo vaš naslednji let na počitnice ali potovanje bolj brezskrben.

Najvarnejši so evropski in ameriški prevozniki

V raziskavi so na osnovi 15 kriterijev, med katerimi so recimo finančno stanje podjetja, število zaposlenih, starost letal in število nesreč v zadnjih 10 letih, primerjali sto največjih svetovnih letalskih prevoznikov. Na koncu so lestvico desetih najvarnejših v veliki večini zavzele evropske in ameriške družbe, ki so zasedle kar 9 najvišjih stopničk.

Seznam desetih najvarnejših

V vseh kriterijih, ki zadevajo področja tehničnih, človeških, ekonomskih in organizacijskih dejavnikov, so se med evropskimi prevozniki najbolje izkazali Air France – KLM, British Airways in Lufthansa, med ameriškimi pa AMR Corporation (American Airlines in American Eagles),  Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines in US Airways. Kot najvarnejši azijski prevoznik se je izkazala japonska družba Japan Airilnes, ki je tudi edina azijska predstavnica na lestvici desetih najvarnejših.

Če tudi vi radi poletite na lepše, obišči iskalnik Gohq.com, kjer lahko na enem mestu najdete in primerjate ponudbe vseh večjih turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri