Znana je nagrajenka, ki prejme erotični roman Petdeset odtenkov sive

  • 12.09.2012

Podarjamo slovenski izvod razvpite prve knjige erotične trilogije Fifty Shades of Grey, ki še naprej podira vse doslej znane prodajne rekorde.

(Foto: Shutterstock)

Da se za romanom, ki je dodobra obnorel Veliko Britanijo in Ameriko, dviguje zares veliko prahu, smo na našem portalu že pisali, za prav poseben zasuk v tej vroči zgodbi pa so po novem poskrbeli še puritanci.

Iz Velike Britanije prihaja novica, da so se zaradi erotičnega romana razvnele strasti (žal ne tiste dražljivo žgečkljive sorte) v nekem dobrodelnem britanskem društvu, katerega osnovno poslanstvo je pomoč žrtvam domačega nasilja. Ti se te dni pripravljajo na to, da bodo zakurili grmade in knjige E. L. Jamesa množično zmetali v ognjene zublje.

Clare Phillipson, ena od vodilnih aktivistk združenja, je knjigo ocenila kot nevarno, saj naj bi spodbujala domače nasilje:

"Ne vem, kako naj dobro izrazim svoj strah, vem le, kako nevarna je ideja o sofisticirani, a naivni mladi ženski, ki se spetlja z bogatim, a nasilnim moškim, ki jo nato pretepa in ji v seksualnem oziru počne nekatere grozne stvari. Bojim se, da knjiga javnosti sporoča: nasilje nad žensko je seksi."

knjigoPa je res tako hudo?

Iz založbe, ki je izdala trilogijo, so kritike gospe Philippson zavrnili, češ da roman raziskuje dimenzije razmerja, v katerega sta po lastni volji in sporazumno vključena dva odrasla posameznika.

Skratka, glavni junak Christian Grey v romanu zares udari mlado Ano oz. Anastasio, vendar to stori zgolj z njenim pristankom. V trenutku, ko se dekle upre, z udarci preneha.

Prepričajte se sami!

Najbolje, da si o knjigi ustvarite kar lastno mnenje.

Prav nalašč za to priložnost so z mislijo na uporabnike portala Playboy iz knjigarne Felix prispevali slovenski izvod prvega dela trilogije Petdeset odtenkov sive, ki ga tudi podarjamo.

Na odgovor na nagradno vprašanje: Kdaj izideta drugi in tretji del erotične trilogije? Namig: tukaj!, je pravilno odgovorila in imela zares veliko sreče pri žrebu:

  • Vesna Petek iz Komende

Nagrajenko še pozivamo, da je pozorna na našo spletno pošto!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri