Lajf

  • 03.04.2009

Slovenska drama ima lahko tudi komičen zaplet.

(Foto: Shutterstock)

Ni nujno, da vsi slovenski filmi trpijo pod bridko brajdo črno-bele dramatičnosti. Režiser Vito Taufer je po scenariju Tine Kosi ustvaril malce drugačen slovenski film, komično dramo s kopico simpatičnih igralcev (in predvsem igralk), ki se odziva na ime Lajf.

Lajf je bil na 11. festivalu slovenskega filma izbran za najboljši film, govori pa o življenju treh najstnikov in njihovih staršev, ki se z glavo zaletavajo v skrivnosti najstniškega odraščanja. Od ljubezni in seksa do alkohola in nasilja v družini, od podobe upornika do podobe pridne punčke.

Zaplet vsega tega je komična mineštra spominov na vse, kar smo doživeli tudi sami, in se tega morda niti ne želimo več spominjati. Duhovito, nezapleteno in obenem tudi dovolj dramatično, da ne zaidemo preveč iz cankarjanskih kalupov.

Film je režiral Vito Taufer, igrajo pa Tjaša Železnik, Minca Lorenci, Renato Jenček in drugi. V kinu si ga lahko gledate od 2. aprila dalje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri