Katera od 10 najboljših izjav bo bob leta 2011?

  • 18.01.2012

Dobitnik trinajstega boba leta, ki ga bodo razglasili 29. januarja, bo avtor ene izmed nominiranih izjav:

(Foto: Shutterstock)

Mag. Drago Balent, direktor Fundacije za šport: "Zalivamo cvetove, do korenin športa pa denar sploh ne pride."

Peter Boštjančič, dramski igralec: "Blaginja ni to, da imam jahto pa mercedesa pa račun na Cipru. Blaginja je, da ima človek delo, svoj ponos, svojo držo."

Dr. France Bučar, starosta slovenske politike: "Evropska unija je zbolela za boleznijo, ki ji pravim jugoslovanska. Toda nihče je ni diagnosticiral."

Mate Dolenc, književnik in dobitnik večernice: "Če so surovi politiki, naj bodo tudi novinarji. Če ne bi bilo medijev, ne bi vedeli, kako so nam ukradli državo."

Dušan Kosič, nogometni trener: "Brez pravih Štajercev ni pravih Ljubljančanov. Ko se srečamo, nam rivalstvo prav paše."

Dr. Alojz Križman, zaslužni profesor: "Nekega dne bo treba priznati, da lahko živimo samo od tega, kar ustvarimo."

Vlado Novak, igralec: "V kateri božji postavi pa piše, da se nekoga, ki je delal trideset, petintrideset let, sme zdaj degradirati na raven prosjaka?"

Tone Partljič, pisatelj: "Politični mladci hočejo vse spremeniti, zreli možje vse reformirati, starčki pa vse obdržati, vse kontrolirati, nič spremeniti."

Dr. Mateja Ratej, zgodovinarka: "Gospodarska kriza v tridesetih je z današnjim trenutkom neprimerljiva tudi zato, ker nas danes večina še ni izkusila revščine."

Mojmir Sepe, glasbenik: "Če si moral v življenju delati nekaj, česar si nisi želel, je to nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi."

Slovesno razglasitev boba leta, po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, ki je bila lani objavljena v Večeru, bo v nedeljo, 29. januarja, v Veliki dvorani SNG Maribor s pričetkom ob 19.45.

Prireditev bo v živo predvajala Televizija Slovenija na prvem programu, moderator prireditve Tadej Toš pa bo z glasbenimi gosti poskrbel za nepozaben večer.

Dosedanji dobitniki boba leta

Od leta 1999, odkar ČZP Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali Vlado Kreslin, Matjaž Hanžek, Zdenka Cerar, Zdravko Duša, Polde Bibič, dr. Lojze Ude, dr. Kurt Kancler, Janez Janša, Franc Rode, Milan Kotnik, Matjaž Javšnik in dr. Ciril Ribičič.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri