Kaj nam govorijo filmi?

  • 22.01.2009

Najnovejše raziskave so dognale, da nam romantične komedije lahko uničijo ljubezensko življenje.

To, da filmi temeljijo na fantaziji, vemo. Le kdo bi gledal dve uri vsakodnevnega življenja, se sprašujejo avtorji članka v britanskem Metroju. No, slovensko filmsko industrijo z imitacijami vsakdanjega življenja zanemarimo, tokrat je govor o plastičnih romantičnih komedijah, kakršne nam servira Hollywood. Analitiki so se malce pozabavali z ljubitelji tega žanra in se dokopali do nesrečnih spoznanj.

Romantične komedije od leta 1995 do 2005, ki so bile vključene v analizo, naj bi ljubiteljem žanra zdeformirale pogled na ljubezensko življenje in odnose. Pričakovali naj bi namreč, da je v normalnem odnosu seks vedno popoln, da so vse želje izpolnjene in da je ljubezen dosežena brez napora.

Nekaj smešnih ugotovitev: 1. Ljubezen najdejo samo suha, popolna dekleta. 2. Moški v romantičnih komedijah niso nujno lepi, so pa ustvarjalni, čustveni, malce norčavi in prijazni. 3. Romantične komedije še vedno predvidevajo, da je žensko treba rešiti – iz slabe službe, od neprimernega zaročenca, iz nesrečne situacije. 4. Poroka se zgodi okvirno tri tedne po tem, ko sta se spoznala.

Več zabavnih ugotovitev iz sveta romantičnih komedij pa v članku britanskega Metroja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri