Izjemen začetek za jadrnico Esimit Europo 2

  • 08.09.2010

Z absolutno zmago prvega dne svetovnega prvenstva maksi jadrnic na Sardiniji je Esimit Europa 2 dokazala, da je najresnejši kandidat za laskavi naslov najboljše maksi jadrnice na svetu.

8 fotografij v galeriji

Esimit Europa 2 je zmagala tako v absolutnem kot korigiranem času prvega dne regate Maxi Yacht Rolex Cup, ki jo že 21. organizira Yacht Club Costa Smeralda.

Med 49 tehnološko najnaprednejšimi jadrnicami na svetu z dolžinami od 18 do 45 metrov je evropska lepotica, katere sponzor je Gazprom, prva prečkala ciljno črto v smaragdnih vodah blizu čudovitih otokov arhipelaga La Maddalena.

»Ta regata je eden naših najpomembnejših dogodkov letošnje sezone, saj bomo tekmovali z najboljšimi maksi jadrnicami na svetu. Veselim se današnje zmage in sem hkrati izjemno ponosen na ekipo, ki se je v največji možni meri posvetila pripravi jadrnice za obalne regate. Upam, da bomo tempo še stopnjevali in ponovno dokazali Evropi, da ima v jadrnici Esimit Europa 2 simbol, na katerega je lahko ponosna,« je dejal Igor Simčič, lastnik jadrnice in generalni direktor projekta Esimit Europa.

»Zelo sem zadovoljen z današnjim dosežkom. Kljub nekaj manjšim napakam med samim tekmovanjem smo zmagali tako v absolutnem kot korigiranem času, kar kaže na dejstvo, česa je zmožna ta jadrnica. Proga med čermi arhipelaga La Maddalena je bila zelo zahtevna, toda ekipa se je izkazala v najbolj kritičnih situacijah. Veselim se nadaljnjega tekmovanja,« je dodal skiper Flavio Favini.

Obalne regate bodo potekale do 11. septembra, ko bo tudi podelitev nagrad zmagovalcem posameznih kategorij.

Jadrnico Esimit Europa 2 lahko v živo spremljate na spletu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri