Ideja za gurmansko večerjo: Kunčja stegna, polnjena s slivami

  • 08.11.2014

Povezava sliv in kunčjega mesa poskrbi za ognjemet arom.

(Foto: Profimedia)

Za 4 osebe potrebujete:

4 kunčja stegna brez kosti/sol/beli poper/3 šalotke/150 g suhih sliv brez koščic/3 žlice stopljenega masla/2 žlici olja/1 šopek zelišč (žajbelj in timijan)/3 korenine peteršilja/4 korenčke/300 ml mesne juhe/1 pest sesekljanih orehov

1 Meso razgrnite v rezine in jih pod prozorno folijo lahno potolcite. Začinite s soljo in poprom. Vsako olupljeno šalotko zrežite na 6 koščkov.

2 Polovico šalotk prihranite za pozneje, drugo polovico pa skupaj z oplaknjenimi in osušenimi slivami razporedite po mesu. Nakapajte z 1 žlico stopljenega masla. Meso zvijte in ga spnite z zobotrebci ali pa povežite s kuhinjskim sukancem. V pekaču segrejte 1 žlico masla in 1 žlico olja. Na maščobi z vseh strani popecite zvitek in ponev odstavite s kuhalne površine. Zelišča oplaknite in jih skupaj s prvim delom šalotk stresite k mesu v pekač. Zalijte z juho, pekač pokrijte in meso približno 30 minut dušite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času očistite zelenjavo in jo zrežite na trakove. Te približno 4 minute blanširajte v slani vodi. Precedite in jih po 30 minutah peke dodajte mesu. Spet prilijte juho, meso nakapajte s preostalim maslom, ga solite in ga v odkritem pekaču pecite še nadaljnjih 30 minut.

4 Orehe popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Mesu odstranite zobotrebce oziroma sukanec, ga zrežite na rezine in jih potresite z orehi ter prelijte s sokom mesa. Kot prilogo postrezite pečeno zelenjavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri