Hrustljava solata s črnimi diamanti

  • 04.12.2011

V trgovini Oliviers&Co. na Slovenski cesti 46 v Ljubljani se police šibijo pod obiljem jesenskih dobrot, a nas sta prevzeli novosti, oljčno olje z belimi tartufi, mozarti med gobami, ki že z nekaj kapljicami oplemeniti tople jedi, kot so testenine, rižote in jajca, krompirjev pire pa karpačo in solatne krožnike, ter oljčno olje s črnimi tartufi, črnimi diamanti.

Tudi tega je dovolj le nekaj kapljic za v kuhane jedi, golaž, omake, polnjene testenine, jajca, na zrezek. In tudi na solato.

Za štiri osebe potrebujemo

  • 2 manjši mehki solati (kristalka)
  • 4 piščančje prsi
  • 20 olupljenih lešnikov
  • 100 g račje paštete oz. foie gras
  • kozarček rezin poletnih tartufov O&CO
  • 6 žlic oljčnega olja s črnimi tartufi O&CO
  • žlico kisa z jabolčnim sokom O&CO
  • 2 žlici velikega oljčnega olja za vsak dan O&CO
  • solni cvet
  • črni poper iz mlinčka

Solato očistimo, operemo in posušimo. V veliko skledo damo liste solate, oljčno olje s tartufi, kis z jabolčnim sokom in rezine tartufov. Posolimo, popopramo in rahlo premešamo. Pustimo na sobni temperaturi.

Medtem piščančje prsi narežemo na trakove in jih v ponvi na oljčnem olju z vseh strani dobro popečemo. Posolimo in popopramo. Dodamo cele lešnike. Še kako minuto pustimo na zmernem ognju, redno mešamo.

Medtem razdelimo solato na štiri velike krož­nike. Enakomerno dodamo piščančje meso in lešnike, na vrh pa položimo še rezine račje paštete. Postrežemo takoj. Zraven lahko ponudimo rezine opečenega kruha. Posoli in popopra si lahko na koncu vsak sam. Zraven se prileže kozarec malvazije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri