Hotelu Triglav Bled nagrada Jakob

  • 31.01.2011

Blejski hotel, v katerem smo pred časom imeli tudi 'zajčjo' zabavo, je na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas prejel nagrado Jakob, in sicer za inovativno vključenost lokalne in regionalne gastronomije v turistično ponudbo.

Podeljujeta jo organizator, Gospodarsko razstavišče, in Slovenska turistična organizacija.

Njeno ime izvira iz ene najstarejših oblik turizma, romarstva, celotni evropski prostor pa to dejavnost povezuje z likom sv. Jakoba, ki je z leti postal prispodoba ne le romarja, ampak tudi turista nasploh.

Kriteriji

Mednarodna strokovna žirija (prof. dr. Janez Bogataj, Slovenija, Jožko Sirk, gostilničar in dobitnik Michelinove zvezdice, Italija, Lojze Wieser, založnik in kulinarik, Avstrija, Denis Ivošević, Hrvaška) je ocenjevala naslednje:

- celovito zasnovo ter inovativnost (originalnost) vsebin oz. projektov, ki vključujejo lokalno in/ali regionalno gastronomijo v turistični ponudbi;
- povezanost vsebin oz. projektov s prizadevanji za sonaravni in trajnostni razvoj turizma;
- odzivnost in uspešnost (vsebinska, ekonomska, izobraževalna idr.) vsebin oz. projektov.

Hotel Triglav s Kuharsko šolo prvega kuharja Uroša Štefelina stopa po poti dolgoročno zastavljenega cilja - dviga kulture prehranjevanja in pitja.

V okviru šole so na voljo kuharske delavnice za različne ciljne skupine, najbolj zaželene in uspešne so tiste za otroke med 4 in 12 letom. Udeleženci spoznavajo lokalne sestavine, jedi, nabirajo zelenjavo na vrtu, sestavljajo in pripravljajo zdrave, okusne in uravnotežene obroke ter sami pripravljajo pogrinjke. Ključna naloga šole je med drugim tudi predstavitev sodobnih gostinskih poklicev in dvig njihovega ugleda.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri