Goveji file z naravno zeliščno omako

  • 08.11.2014

Odlični goveji zrezek z doma pripravljeno zeliščno omako.

(Foto: Profimedia)

Sestavine: Goveji file/poper/sol/česen/svež rožmarin/svež lovorjev list/goveja osnova

Priprava:

Meso dobro solimo in popramo ter na visoki temperaturi na hitro opečemo z vseh strani v ponvici z malo olja. Nato ogenj zmanjšamo in v ponev dodamo razpolovljeno glavico česna, vejico rožmarina ter lovorjev list in zalijemo z decilitrom vroče goveje osnove.

Ko ta skoraj popolnoma povre, ponovno dodamo zajemalko osnove in ta postopek ponavljamo, dokler ne dosežemo želene notranje temperature mesa. Nato meso odstavimo na toplo, omako, ki nam je ostala v ponvici, po potrebi še malo zalijemo, nato pa zgladimo s kocko masla.

Zeliščni domača omaka

Sestavine: Kapre/peteršiljevi listki/limonina lupinica

Priprava:

Kapre ter peteršilj grobo nasekljamo in dodamo nastrgano limonino lupinico. Meso prečno prerežemo na dva dela, oblijemo s precejeno omako in potresemo z zeliščno omako.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri