Globalno segrevanje - velika laž?

  • 02.09.2009

Playboy Slovenija je na dan izida svoje 99. številke (11. septembra 2009) organiziral predavanje Miša Alkalaja z naslovom Znanost in politika podnebnih sprememb.

Je globalno ogrevanje znanstveno dejstvo ali le pravljica, ki politikom in bolj ali manj (ne)profitnim organizacijam omogoča manipuliranje javnega mnenja in lagodno življenje? Vlade dvigajo davke, znanstveniki nabirajo donacije, borzniki služijo s CO2 odpustki – vse skupaj pa nima nobene realne oziroma znanstvene podlage!

Na predavanju je avtor v živo pojasnil za številne slovenske in tuje politike ter znanstvenike silno neprijetna dejstva, ki so črno na belem zapisana v Forumu zadnje številke slovenskega Playboya.

Mišo Alkalaj

Mišo Alkalaj je magister matematike in vodja Centra za mrežno infrastrukturo na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Računalniška ekipa, ki jo vodi, je leta 1993 postavila prvo spletno stran v Sloveniji, pozneje znano kot Mat'Kurja – zato velja za enega pionirjev slovenskega interneta. Kot publicist, ki sodeluje tudi s slovenskim Playboyem, je objavil prispevke v mnogih slovenskih medijih, med drugim v Delovi Sobotni prilogi, Mladini, Dnevniku in Primorskih novicah. V svojih člankih se je izkazal kot luciden opazovalec vsega, kar človeka določa. Brez dlake na jeziku razkriva tisto, kar bi mnogi radi zamolčali.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri