Finančna racionalizacija

  • 30.04.2008

Deutsche Bank, največja nemška bančna infrastruktura, se je zaradi globalnih stroškov na račun firme odločila za finančno racionalizacijo. Vsem višje rangiranim zaposlenim, ki so lahko na potovanjih določene stroške prenesli na firmo, so poslali obvestilo, da Deutsche Bank ne bo več sponzorirala obiske javnih hiš in pornografskih kanalov v hotelskih sobah.

(Foto: shutterstock)

"Deutsche Bank ne odobrava nikakršnih zabavnih vsebin za odrasle in zato tovrstni stroški ne bodo povrnjeni," se je glasil del okrožnice, ki je končala tudi v časniku Spiegel. Obenem so omejili tudi ostale stroške na potovanjih, od cen kosila do voženj z vlakom. Slednji morajo biti vedno v drugorazrednih kupejih, če je potovanje krajše kot eno uro.

Pri podjetju Volkswagen so nekateri zaposleni že končali v ječah ali pa bili kaznovani z visokimi penali, ko so razkrili načrt, preko katerega so nekatere sindikalne šefe za strinjanje pri odpušanju delavcev odplačevali s prostitutkami, seks žurkami in drogami.

Celoten članek je na voljo v časniku Independent.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri