Erykah Badu: Razmišljanje v rimah

  • 23.02.2010

Leta 2008 je Erykah Badu – mnogim glasbenim sladokuscem poznana predvsem kot vrhunska pevka soula in R&B-ja, producentka, filmskim petičnežem pa tudi kot občasna igralka – izdala projekt, naslovljen New Amerykah.

(Foto: Promocijski material)

Že od začetka je bil ta koncept zasnovan v dveh delih: prvi je bil prikaz njene socialne drže v modernem svetu, drugi del razkritje njenih osebnih razmišljanj.

Prek fanka, novega soula in melodij R&B-ja je tako Erykah sprva odpela vrsto glasnih političnih opozoril, razmiš­ljanj o družbenem stanju in odnosih med ljud­mi. Prvi del je bil njen učbenik. Drugi del pa je njen dnevnik.

Tik pred pomladjo bomo tako dobili New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) – album njene duše, njenih misli in njenih čustovanj. Oseben, zelo precizno izdelan utrip njenega zasebnega življenja je zato obenem tudi manj poskočen in fanki.

Drugi del nove Ameryke odmeva s pomočjo harf in klavirja, je umirjen in kot tak resnično namenjen kot podlaga tistim dnem, ko naše misli nujno potrebujejo malce zvočnega objema.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri